Ce vizitam in Hunedoara?

Hunedoara

        Situat în apropierea munților Apuseni, orașul Hunedoara oferă oportunități excelente pentru turismul istoric si montan. Este cunoscut pentru Castelul Corvinilor, una dintre cele mai impresionante fortărețe medievale din Europa, care datează din secolul al XIV-lea. Orasul este locuit de o comunitate locala primitoare și oferă o varietate de atracții turistice și activități pentru vizitatori, de la parcuri naturale și rezervații, la muzee și evenimente culturale.

Iata cele mai vizitate obiective turistice din zona Hunedoarei: 

Castelul Corvinilor

        Ridicat in secolul al XIV-lea, Castelul Corvinilor, cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor, este o fortăreață medievală situată în Hunedoara, România. Este considerat unul dintre cele mai impresionante castele din Europa și este o destinație turistică populară. Castelul prezintă arhitectură gotică, inclusiv turnuri înalte, ziduri groase și o poartă principală impresionantă.

Cetatea Deva

cetatea deva Cetatea Devei este o fortăreață medievală situată în orașul Deva, aflat în apropiere de Hunedoara, România. Cetatea datează din secolul XIII și a fost construită de cavalerii teutoni pentru a proteja regiunea. Este situată pe un deal înalt, oferind o vedere panoramică asupra orașului și a împrejurimilor. Cetatea este deschisă pentru vizitatori și oferă o experiență unică de a explora arhitectura medievală și istoria regiunii.

Aqua Land Deva

        Aqualand Deva este un parc acvatic situat în Deva. Acesta oferă o varietate de atracții pentru toate vârstele, precum și facilități pentru relaxare și divertisment. Parcul oferă piscine cu valuri, tobogane, și o zona pentru copii. De asemenea, există și o zonă spa și saune pentru a vă relaxa după o zi de distracție. Parcul este deschis în mod regulat pentru vizitatori și oferă reduceri și pachet speciale pentru grupuri.

Gradina Giardini di Zoe

giardini di zoe

        Giardini di Zoe este un parc botanic situat în Banpotoc, România. Acesta este un loc minunat pentru a vedea o varietate de flori și plante, precum și pentru a vă bucura de o plimbare relaxantă în natură. Parcul oferă o varietate de trasee pietonale și alei care trec prin diferite zone tematice, precum grădina japoneză, grădina roșiilor și grădina de trandafiri. Parcul este deschis în mod regulat pentru vizitatori, iar activități suplimentare, cum ar fi ateliere de gradinărit sau evenimente speciale, sunt adesea organizate.

Rezervația de zimbri Hațeg

        Rezervația de zimbri din Hațeg este un loc unic unde puteți vedea aceste animale sălbatice în mediul lor natural. Rezervația oferă vizitatorilor posibilitatea de a explora zona în siguranță, prin intermediul unor trasee amenajate, și de a afla mai multe despre aceste animale și ecosistemul lor prin intermediul programelor educationale oferite.

Termele Romane și Cascada Clocota din Geoagiu Băi

        Geoagiu Bai este o stațiune turistică cunoscută pentru apele sale termale folosite ca tratament pentru numeroase boli și pentru peisajele frumoase din zona. In zona sunt numeroase bazine cu apa termala si puncte de tratament.

        Situata in apropierea stațiunii Geoagiu-Bai, cascada Clocota impresionează cu înălțimea ei de ~20m. Cascada este situată în mijlocul naturii, într-o zonă de pădure și este accesibilă prin intermediul unor trasee amenajate pentru turiști. Este o atracție populară pentru drumeții și vizitatorii care doresc să se bucure de frumusețea naturală a zonei.

Mănăstirea Prislop

        Situată în apropierea satului Silvașu de Sus, reprezinta un loc de pelerinaj pentru multi romani. Mănăstirea a fost construita intr-un peisaj pitoresc, in secolul al XVI-lea Tot aici este si locul unde a fost înmormântat Arsenie Boca. 

Arsenal Park

        Situată în orasul Orastie, Arsenal Park ofera diferite atractii, pentru toate varstele: Aventura Park – opt trasee, cu 90 de elemente de cățărare, care au dificultate progresivă (galben, verde, albastru, roșu și negru), Aqua Park – complex cu două zone, una exterioară, iar cealaltă acoperită, adună nouă tobogane, Traseu de Tiroliene – lungime de 500 de metri, împărțită pe cinci segmente, cu o înălțime de 15 metri de la sol, până la cel mai înalt punct, Tir cu Arcul si Airsoft – trasul cu arcul nu a fost niciodata mai distractiv, Escalada – cel mai mare panou artificial de escaladă din țară, cu o înălțime de 35 m, PowerFan Jumps – sărituri controlate într-un gol de 30m, Muzeul Militar – poti explora echipamentul si dotari militare din diferite perioade, Plimbări cu bicicleta – traseu 12km, Loc de joaca – pentru copii.

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat

       Parcul Național Retezat este situat în sud-vestul României. Acesta este unul dintre cele mai vechi parcuri naționale din Europa și este renumit pentru frumusețea sa naturală și biodiversitatea sa. Parcul este acoperit de munți și păduri de fag, cu vârfuri atingând peste 2500 de metri. Parcul găzduiește o varietate de specii animale sălbatice, cum ar fi lupii, ursii brun și râsul, precum și o varietate de plante și flori sălbatice. Parcul oferă o gamă largă de activități, cum ar fi drumeții, ciclismul și campingul, precum și posibilitatea de a vedea cascade impresionante și lacuri glaciare.

Sarmizegetusa (Regia & Ulpia Traiana)

        Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost capitala provinciei romane Dacia, Situată la o distanță de 40 km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac, colonia Ulpia Traiana a fost întemeiată după cucerirea acestuia de către împăratul Traian, între anii 108–110.

Cetatea medievală Mălăiești si Cascada Lolaia

cascada lolaia

        Aceasta fortăreața medievală a fost ridicată, la sfârșitul secolului al XIV-lea, de familia de cnezi Sărăcin. Casacada Lolaia se află în Parcul Național Retezat, la 10 km de Cetatea Mălăiești. Zona cu peisaje superbe, iar cascada, impresionanta.

Biserica de piatră din Sântămarie Orlea

        Situata la aproximativ 3km de orasul Hateg, Biserica de piatră din Sântămarie Orlea este una din cele mai vechi biserici din Romania

Fundătura Ponorului

Fundătura Ponorului

        Un colt de rai in mijlocul naturii, plin de povesti uimitoare spuse de ultimii locuitori ai zonei. Locația este accesibila pe jos sau cu mașina de teren.

Dinosaur World

        Un parc tematic, plin de activități, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. In incinta poate fi luata masa la restaurantul cu produse locale.

Cazare premium in Hunedoara

       Acestea sunt doar câteva din obiectivele turistice aflate in județul Hunedoara. Ti-am prezentat printr-o scurta descriere fiecare obiectiv turistic inedit. Te invitam sa trăiești o aventura de neuitat, sa descoperi detalii istorice si sa admiri peisajele spectaculoase din zona. Aflat într-o zona centrala, orașul Hunedoara este cel mai potrivit punct de plecare către cele mai importante obiective turistice din județ. Situat intr-o zona linistita, la 8 minute de Castelul Corvinilorsi doar 4 minute de centrul orașului  (1.7 km), Urban Studio este alegerea potrivita dacă ești in căutarea unei cazări premium in Hunedoara. Renovat complet in 2023, studioul este complet dotat, cu chicineta, zona de luat masa, garderoba si baie moderna. Rezerva Studioul aici!

Urban Studio

Menu